Om

Ända sedan jag var fjorton år har jag varit intresserad av allt som rör gitarrer: konstruktion, design, historia – att spela på dem har egentligen alltid varit sekundärt – även om jag har spelat i många band. Redan i tonåren började jag bygga gitarrer och detta var länge min hobby, sedan ett deltidsarbete och under tre år på 90-talet var jag anställd som gitarrbyggare på Ad Lib Guitars. Därefter började jag plugga och var inne på en akademisk karriär men 2012 började jag bygga upp verkstaden och sedan dess har det varit ett heltidsjobb – eller mer än så; det är mitt liv och det blir långa dagar.

Den största delen av min ynka fritid går åt båtar – jag har en 30-fots motoryacht som jag spenderar mycket tid med.

När jag etablerade verkstan 2012 var jag ensam men verksamheten och har växt och vi är flera som jobbar i verkstan.

Jim Herlin
När jag började höll jag på med både elgitarrer och akustiska gitarrer men allt eftersom verksamheten växte hade vi inte tid och det var naturligt att välja bort akustiska då det är elgitarrer jag kan bäst och brinner mest för. 2017 började Jim jobba hos mig och eftersom han främst hållit på med akustiska fick han ta huvudansvaret för dem.
Jim har en stor bredd med ett gediget kunnande och är framför allt väldigt noggrann. Många gånger har jag varit skeptisk till att ta in jobb eftersom det varit omöjliga men Jim har fixat det.
Därtill är han en fantastisk gitarrist och spelar country, bluegrass och hawaiimusik. Liksom mig avgudar han Ry Cooder, gillar stark mat och bilar.

Daniel Persson
Daniel är utbildad vid Musikinstrumentakademien i Upplands Väsby och har gjort sin praktik hos Andras Novak. Genom sina omfattande kunskaper och erfarenhet av mer komplexa projekt jobbar han mest med mer omfattande reparationer och restaureringar.

Ted Lundquist
Jag brukar säga att Ted egentligen har ”ett riktigt jobb – han är programmerare men kommer in i verkstan för att avlasta oss, huvudsakligen med bandslip, elektronikjobb, lödning och klura ut avancerade kopplingsschema. När han inte är på jobbet eller i verkstan spelar han i ett rockband och bygger och moddar förstärkare.