Peter Westerberg

Om mig och oss

Ända sedan jag var fjorton år har jag varit intresserad av allt som rör gitarrer: konstruktion, design, historia – att spela på dem har egentligen alltid varit sekundärt – även om jag har spelat i många band. Redan i tonåren började jag bygga gitarrer och detta var länge min hobby, sedan ett deltidsarbete och under tre år på 90-talet var jag anställd som gitarrbyggare på Ad Lib Guitars.

Sedan 2012 finns min gitarrverkstad i Hammarby Sjöstad och vi gör reparationer, justeringar och restaureringar. Våra kunder är allt från nybörjare och sovrumsgitarrister till professionella musiker och medvetna gitarrnördar.
Vi är flera som jobbar i verkstan och var och en är ganska mycket specialiserade så att därigenom kompletterar varandra.

Den största delen av min ynka fritid ägnar jag åt båtar. Jag har en 30-fots motoryacht som jag lägger ner mycket tid på; både att fixa och vara ute på sjön. Under sommarmånaderna pendlar jag mellan båten där jag ofta sover och verkstan. 

När jag etablerade verkstan 2012 var jag ensam men verksamheten och har växt och vi är flera som jobbar i verkstan.

Jim Herlin
När jag började höll jag på med både elgitarrer och akustiska gitarrer men allt eftersom verksamheten växte hade vi inte tid och det var naturligt att välja bort akustiska då det är elgitarrer jag kan bäst och brinner mest för. 2017 började Jim jobba hos mig och eftersom han främst hållit på med akustiska fick han ta huvudansvaret för dem.
Jim har en stor bredd med ett gediget kunnande och är framför allt väldigt noggrann. Många gånger har jag varit skeptisk till att ta in jobb eftersom det varit omöjliga men Jim har fixat det.
Därtill är han en fantastisk gitarrist och spelar country, bluegrass och hawaiimusik. Liksom mig avgudar han Ry Cooder, gillar stark mat och bilar.

Tom Wouda
För några år sedan kom Tom in för att få ett Evertune installerat i en av sina gitarrer, han gjorde justeringen själv och nästa gång jag installerade ett Evertune bad jag Tom komma in för att justera det. Sedan upptäckte jag att han kunde mycket annat och nu är det han som gör justeringar, mickinstallationer, felsökning av elektronik m.m. 

Daniel Persson
Daniel är utbildad vid Musikinstrumentakademien i Upplands Väsby och har gjort sin praktik hos Andras Novak. Genom sina omfattande kunskaper och erfarenhet av mer komplexa projekt jobbar han mest med mer omfattande reparationer och restaureringar.

Ted Lundquist
Jag brukar säga att Ted egentligen har ”ett riktigt jobb – han är programmerare men kommer in i verkstan för att avlasta oss, huvudsakligen med bandslip, elektronikjobb, lödning och klura ut avancerade kopplingsschema. När han inte är på jobbet eller i verkstan spelar han i ett rockband och bygger och moddar förstärkare.