Peter Westerberg

Om mig och oss

Ända sedan jag var fjorton år har jag varit intresserad av allt som rör gitarrer: konstruktion, design, historia – att spela på dem har egentligen alltid varit sekundärt – även om jag har spelat i många band. Redan i tonåren började jag bygga gitarrer och detta var länge min hobby, sedan ett deltidsarbete och under tre år på 90-talet var jag anställd som gitarrbyggare på Ad Lib Guitars.

Sedan 2012 finns min gitarrverkstad i Hammarby Sjöstad och vi gör reparationer, justeringar och restaureringar. Våra kunder är allt från nybörjare och sovrumsgitarrister till professionella musiker och medvetna gitarrnördar.
Vi är flera som jobbar i verkstan och var och en är ganska mycket specialiserade så att därigenom kompletterar varandra.

Den största delen av min ynka fritid ägnar jag åt båtar. Jag har en 30-fots motoryacht som jag lägger ner mycket tid på; både att fixa och vara ute på sjön. Under sommarmånaderna pendlar jag mellan båten där jag ofta sover och verkstan. 

När jag etablerade verkstan 2012 var jag ensam men verksamheten och har växt och vi är flera som jobbar i verkstan.

Tom Wouda
För några år sedan kom Tom in för att få ett Evertune installerat i en av sina gitarrer, han gjorde justeringen själv och nästa gång jag installerade ett Evertune bad jag Tom komma in för att justera det. Sedan upptäckte jag att han kunde mycket annat och nu är det han som gör justeringar, mickinstallationer, felsökning av elektronik m.m. Spelar i Toxic Rose och har giggat i stora delar av världen. 

Daniel Persson
Daniel är utbildad vid Musikinstrumentakademien i Upplands Väsby och har gjort sin praktik hos Andras Novak. Genom sina omfattande kunskaper och erfarenhet av mer komplexa projekt jobbar han mest med mer omfattande reparationer och restaureringar. Spelar i Vinylbandet. 

Ted Lundquist
Jag brukar säga att Ted egentligen har ”ett riktigt jobb – han är programmerare men kommer in i verkstan för att avlasta oss, huvudsakligen med elektronikjobb, pedal- och förstärkarreparationer och han är en klippa på att klura ut avancerade kopplingsschema. När han inte är på jobbet eller i verkstan spelar han i ett rockband och bygger och moddar förstärkare.