Om

Jag kallar mig gitarrbyggare eftersom jag primärt bygger gitarrer men en stor del min tid gör jag även gitarreparationer – ombandningar, bandslipar, sadelbyte, huvudlagningar, mickbyte, elektronikreparationer, restaureringar m.m. Hur många gitarrer och basar jag reparerat och justerat har jag ingen koll på men de går att räkna i flera tusental.

Vi utför reparationer, justeringar och service åt många av Sveriges största musiker men även många som inte är kända eller bara hobbymusiker. Vem du än är ger vi samma bemötande och service.

Ända sedan jag var fjorton år har jag varit intresserad av allt som rör gitarrer: konstruktion, design, historia – att spela på dem har egentligen alltid varit sekundärt (även om jag har spelat i många band). Redan i tonåren började jag bygga gitarrer och detta var länge min hobby, sedan ett deltidsarbete och under tre år på 90-talet var jag anställd som gitarrbyggare på Ad Lib Guitars. Därefter började jag plugga och var inne på en akademisk karriär men 2012 etablerade jag en verkstad och sedan dess har det varit mitt heltidsjobb.

Denna sida rör mest reparationer och renoveringar. Min blogg ger en viss uppfattning vad jag håller på med. Gitarrer som vi bygger hamnar även här men mer om dem finns på Westerberg Guitar.

Jag har ingen exakt siffra på hur många gitarrer som jag byggt men jag uppskattar att det är ca 60-70. Många gitarrer byggs i serier men de flesta är  custombyggen, anpassade efter beställarens önskemål. Jag bygger allt från scratch – inga halvfabrikatsbyggen med färdiga halsar eller kroppar. En bra gitarr börjar med bra trä.