Peter Westerberg

Vi har nu utsett vilka som får motta julgåvorna och dessa är meddelade. Såklart var det många sökande och det var ett stort jobb att läsa igenom alla och välja ut.
Det var uppenbart att det finns många därute som är i behov av instrument av flera anledningar och det kändes verkligen grymt att bara välja ut några av alla dessa.
Eftersom det finns ett behov säger jag nu att vi kommer att göra om detta nästa år och det kanske i större omfattning.
Tack alla som sökte – och ge inte upp!

Vi får in många gitarrer i vår verkstad som vi säljer vidare men inför julen har vi bestämt oss för att skänka bort några gitarrer och förstärkare till ungdomar som spelar aktivt men inte har möjlighet att köpa bra instrument. Det är bra instrument som är bättre än många nybörjargitarrer och därtill har vi gjort i ordning dem och sett till att de är speldugliga och håller vår standard för vad som krävs för att en gitarr ska vara acceptabel.

Vår tanke är att dessa gitarrer ska komma till ungdomar som spelar mer eller mindre aktivt men inte har möjlighet att köpa bra instrument.

Gitarrerna och ansökningsformulär finns längre ner på sidan.

Gitarrer och förstärkare måste hämtas i vår verkstad i Hammarby Sjöstad i Stockholm – vi skickar inte.

Vi vill tacka de som bidragit genom att sälja eller donera: Nina Törmark, Johnny Juhlen, och Hans Carlsson.

Peter, Jim och Marcus

Squire Stratocaster och Marshall Valvestate 10

Denna är tillverkad 1995 då Fender höll högre kvalitet på sin budgetserie än idag. En otroligt bra gitarr – vi ser gitarrer som kostar mer än 5000:- som är sämre än den här. Därtill en Marshall Valvestate på 10 watt som funkar bra som övningsförstärkare eller för lågmälda rep.

Yahama FG-310

Stålsträngad dreadnoughtmodell, en typ som är avsedd att spelas hårt och den funkat bäst för komp och ackord. På grund av detta bör man vara 15-16 år för att kunna ge den det drivet den behöver. Funkar sämre för lågmält spelande.

Klassisk nylonsträngad gitarr

Denna är i fullstorlek och lämpar sig för någon som är 12 år och uppåt. Funkar för klassiskt gitarrspel, visor och lättare komp.