Peter Westerberg

Fender Stratocaster 1977

Många strator från denna era har genomgått moddar men denna är hyfsat intakt även om det finns några saker som ändrats. Lacken är original Olympic White som gulnat fint och inte för mycket. Den har väldigt stora sprickor – det är inte fina cracks utan så djupa att de är helt genomgående, därav har ett ”chip” lossnat på baksidan. Stallet är bytt till ett som är mer vintage, troligen ett Gotoh GE-101TS. Halsmicken är bytt till en Fender från 1980, utseende och specifikationer är samma som originalen. Samtliga potentiometrar är utbytta (DiMarzio 250K). Omkopplaren förefaller vara original (1977 var första året med femläges). Banden har slipats hårt och det finns gropar på de översta banden – i behov av ombandning. 

 

SÅLD

 
 
 

 

Fender Vibrolux Reverb 1976

För kunds räkning säljer vi denna Vibrolux i väldigt bra skick. Kunden köpte den ny (alltså endast en ägare) och har använt den förhållandevis sparsamt och behandlat den varsamt. S-märkt, fotomkopplare. 

Servad av Ola Insulander, oklart vad han gjort. När vi fick in den noterade vi att slutstegsrören var dåliga, de bytes ut (J&J) och biasen justerades. Fasdelarröret (12AT7) kom i självsvängning vid hög volym och fick också bytas ut.
Inga reparationer, modifieringar eller recap har gjorts. Det sitter en ”låda” av papp runt ingångsjacken till vibratokanalen; det är ingen skärmning och den verkar inte fylla någon funktion – vi är förbryllade. Troligen är den inte original men vi lät den sitta kvar.
Mycket bra kosmetiskt skick, dock finns det något vitt på det övre bakstyckets Tolex – det går inte bort med vatten men möjligen med något rengöringsmedel eller mildare lösningsmedel.

SÅLD

Gibson Les Paul 60’s Tribute Honeyburst 2012

Det sällan vi tar till överord om gitarrer men detta är ett superexemplar; modest vikt, fantastisk spelkänsla och otrolig resonans. Även om detta i praktiken är en Studio med P-90 är det väldigt mycket Les Paul för pengarna.
Överlag är den i bra skick utan sprickor i halsen, dock finns det några dings. Plektrumskyddet är från en Standard. Hardcase med case candy. 

SÅLD


Vintage Signature Series Thomas Blug

Mycket bra skick. 


SÅLD

Vintage Icon Series V6

Mycket bra skick. 

SÅLD