Peter Westerberg

Vår tanke är att dessa gitarrer ska komma till ungdomar som spelar mer eller mindre aktivt men inte har möjlighet att köpa bra instrument.

Förra året hade vi många gitarrer i verkstan som kunder lämnat till oss då de tyckte det var för dyrt att laga dem. Vi tänkte att det fanns ett stort behov bland ungdomar som inte har råd att köpa bra instrument – så föddes idén till Julgåvan. Intresset var stort och vi hade kunnat dela ut tio gånger fler gitarrer än vad vi hade.

Många hörde av sig och ville donera gitarrer och förstärkare, vi bedömde att många inte höll måttet och de som vi nu donerar är de vi bedömt vara av bra kvalitet, därtill har vi har sett till att de är speldugliga och håller vår standard för vad som krävs för att en gitarr ska vara acceptabel.

Ett onödigt påpekande: under förra årets urvalsprocess fanns det många intressanta sökande som vi blev nyfikna på och därför kollade vi upp dem på sociala medier. Då framstod vissa som mindre intressanta – de hade redan dyra och exklusiva instrument, i vissa fall flera. Syftet är gitarrerna ska komma till de som inte har ekonomiska möjligheter att köpa själv – inte att utöka någons gitarrsamling.

Sista ansökningsdag är 20 december

Våra beslut meddelas via mail eller telefon.
Namnen publiceras även på denna sida.

Sökande ska:

Vi vill tacka de som bidragit genom att sälja eller donera. Njut av känslan att ni bidragit till att sprida glädje genom musik.

God Jul önskar

Peter Westerberg
Jim Herlin
Danne Persson
Tom Wouda

Fender Stratocaster

Fender Stratocaster, sent 90-tal. Vi fick denna till skänks då den behövde en ombandning – alltså nyligen ombandad.
Nu kommer antagligen många kännare påstå att detta är en fake från Kina – nej, detta är en ovanlig Fenderserie som tillverkades i Korea.
Originalcase medföljer.

Cort strata

Kopia på en Stratocaster. Mycket bättre än vad man skulle kunna tro – vi ger denna fullt godkänt! Utan case eller gigbag.

Yahama, klassisk nylonsträngad

Denna är i fullstorlek och lämpar sig för någon som är 12 år och uppåt. Lämplig för klassiskt gitarrspel, visor och lättare komp. Nya strängar. Saknar case eller gigbag.

Harley Benton

Ovationkopia, stålsträngad. Denna är helt ny, donerad av en kund som insåg att han inte ville ha den då den hade en liten spricka vid huvudet. Istället för att skicka tillbaka den till Tyskland valde han att donera den till oss varpå vi lagade den. Sprickan var minimal och påverkar ingenting. En dålig gigbag medföljer.

Fender Champion 20

Transistorförstärkare, 20 watt med förstärkarmodellering och effekter.

Dean Markley K20

Transistorförstärkare på 20 watt.

Ansökan