Gitarrer till salu

Fender Showman 1964

En klassisk modell från Fender. Notera att detta bara är toppen – senaste ägaren köpte den 1980 och redan då var den separerad från högtalarkabinettet.
Koden och potentiometrarna säger 1964 – den har ursprungligen varit i vit tolex men har målats om för att se modernare och rockigare ut, även detta var gjort 1980.
Importerad av Hagström och därav S-märkt. Helt orörd elektronik – ingen recap. Ingreppet till transformatorns jordanslutning är gjort i samband med importen.
Rören är bytta av LH Förstärkarrör och därefter har den använts mycket sparsamt.
Vi har hårdtestat den men kan inte ge några garantier för fortsatt funktion – det händer saker med gamla rörförstärkare för eller senare.

Pris: 12000:-

Levin Deluxe 1943

Levins top-of-the linemodell och dessutom den Django Reinhardt figurerade med när han var i USA och spelade med Duke Ellington. Det är svårt att hitta gamla Levin i bra skick och denna är inget undantag. Den goda nyheten först: den har genomgått en neck reset så stränghöjden är bra (alla gamla Levin har genomgått en neck reset och eller behöver det). Alltså finns det förutsättningar för att den fungerar som player och då en väldigt unik sådan.
Senaste ägaren har ägt den i 20 år och då var den i samma skick som nu – det är rimligt att anta att den varit en riktigt arbetshäst innan dess.
Äldre lagningar av skador i sarg, botten och på halshälen, samtliga strukturellt hållbara. Locket är intakt och utan sprickor. Halsen är rak, visst slitage på banden, en liten del av ett pärlemorinlägg på huvudet saknas, delar av kantlister på halsen saknas. Originalplektrumskydd saknas (som vanligt) och ett nytt i tortoise (plast) har tillverkats, dock är det inte helt autentiskt. En Schallermick, troligen från 70-talet har monterats, den skämmer men vi har valt att låta den sitta kvar för att kunna prova gitarren inkopplad. På greppbrädans läpp finns hål efter tidigare mickinstallationer, antagligen två tidigare. Inget hål för utgångsjack borrat i sargen.
Sammanfattningsvis – en unik modell med potential att bli en fantastisk player; det man bör göra för att få den spelbar är förslagsvis att banda om den och byta micken – den låter bra men passar väldigt dåligt estetiskt sett. Den stora fördelen är att det inte finns några stora strukturella problem och inga sprickor i locket.

Pris: 20000:-

Gibson Les Paul Custom

Micksargar, rattar, omkopplarbricka, omkopplarknopp och axelbandshållare byta men original medföljer, plektrumskydd borttaget men medföljer. Översadel bytt till grafit. Den har haft en liten spricka eller mer troligt stress crack på sidan av halshälen, alltså ingen strukturella sprickor i träet utan endast i lacken och dessa har åtgärdats och lackbättrats av Andras Novak. Svart originalcase.

20000:- (eller 19995:-)

Furch Millenium D20-CM12

Fantastisk 12:a från tjeckiska Furch – låter väldigt bra, löjligt låg stränghöjd utan rassel. Tillverkad 2015, sparsamt spelad och i nyskick. Inkl. gigbag.

5900:-

Schecter Damien 7

Sjusträngad, EMG HZ, Tune-o-Matic. Mycket bra skick. Gigbag.

2500:-

Les Paul-kopia 70-tal

Stall och stränghållare bytta till Gotoh. Diverse dings och mindre skador. Spelar och låter bra! Utan case.

2600:-

Eko Ranger 12-strängad

Italiensktillverkad, 70-tal. Samma modell som Jimmy Page i Led Zeppelin använde på 70-talet. Bra skick, original tygpåse.
Obandad, låg stränghöjd och en bra player.

5000:-

Ural 510L

Tänk 70-tal, Sovjetunionen – kalla krigets kallaste dagar. Man byggde atomubåtar, MiG-plan, satelliter, stridsvagnar, fula bilar – men även elgitarrer och elbasar. Det fanns flera fabriker, Ural är den mest kända och de tillverkade enorma mängder men inget exporterades.
Väldigt annorlunda bas med udda lösningar men den är faktiskt riktigt bra. Ombandad, nya strängar och allmänt fixad.
Supersnygg gigbag i mörkröd läderimitation – med Urallogga!
För dig som vill ha en udda men gig worthy bas.

4900:-

Woodland parlour

Lock i gran, botten och sargar i mahogny. 24″ mensur, nyligen bandslipad, ny översadel och ny stallsadel i ben . Tillverkad av japanska Hosco och säljs numera som Simon & Patrick. Inget fodral.

Pris: 2500:-

Burny Les Paul, ex-John Norum

Tillverkad 2000 i Korea. Har tillhört John Norum som bl.a. använde den på en inspelning i Polarstudion – jag köpte den av honom vid det tillfället. Signerad på baksidan av huvudet. Förresten, han poserar men sin Flying V som är signerad av Michael Schenker.

6000:-

SÅLDA

Bjärton 12-strängad, ex-Roffe Wikström

Har tillhört Roffe Wikström. OBS! Detta är ett renoveringsobjekt: den behöver en neck reset samt lite annat småfix. Givetvis kan vi ombesörja detta. Diverse dings och cracks.
Uppdatering: gitarren genomgick en massiv renovering hos oss efter vi sålt den: neck reset, ombandning och omlimning av stallet.

2000:- SÅLD

Woodo bandlös

Välbyggd bandlös bas, neck trough, tunn hals. Kent Armstrong-mickar, aktiv elektronik med booster och EQ. Väldigt mycket bas för pengarna – även om banden saknas.

2000:- SÅLD

Fender Performance 1000

100 rena watt, två kanaler varav en med två distinställningar som inte låter illa men inte heller fantastiskt. Transistor men ett rör i försteget, fjäderreverb, effektloop, fotomkopplare, Jensenelement. Potentiometrar rengjorda med isopropanol.
En av de bättre transistorstärkarna i denna klass jag stött på.

1500:- SÅLD