Gitarrer till salu

Roffe Wikströms gitarrer, förstärkare och pedaler

Vi har fått uppdraget att sälja en stor del av Roffe Wikströms gitarrer och förstärkare.

Gibson Thunderbird 1976

Gibson Thunderbird 1976, s.k. Bicentennial.
Bra skick, lite slitage på baksidan vid kanten nära halsen samt vid centrumstocken mellan mickarna (se bilder). Halsen har varit knäck (som förmodligen 7 av 10 har) men är snyggt lagat och har hållit i några decennier. Två hål efter miniswitchar är pluggade nedanför tonkontrollerna. Oklart vad dessa omkopplare har haft för funktion – elektroniken ser OK ut i övrigt. Extra axelbandsknopp på baksidan. Original hardcase.

23000:-

Fender Showman 1964

En klassisk modell från Fender. Notera att detta bara är toppen – senaste ägaren köpte den 1980 och redan då var den separerad från högtalarkabinettet.
Koden och potentiometrarna säger 1964 – den har ursprungligen varit i vit tolex men har målats om för att se modernare och rockigare ut, även detta var gjort redan 1980.
Importerad av Hagström och därav S-märkt. Helt orörd elektronik – ingen recap. Ingreppet till transformatorns jordanslutning är gjort i samband med importen för SEMKO-anpassning.
Rören är bytta av LH Förstärkarrör och därefter har förstärkaren använts mycket sparsamt.
Vi har hårdtestat och den fungerar utan några problem men kan inte ge några garantier för fortsatt funktion – det händer saker med gamla rörförstärkare för eller senare.

10000:-

Peavey Bandit

Två kanaler (clean och lead), hög- och lågingång, tre gainlägen, reverb och TransTube ska simulera rör, det låter kanske inte som rör men det är något speciellt, varken transistor eller rör. Högtalaren är utbytt mot en Celestion Seventy 80. Fotpedal medföljer.

1500:-

Eko Ranger 12-strängad

Italiensktillverkad, 70-tal. Samma modell som Jimmy Page i Led Zeppelin använde på 70-talet. Bra skick, original tygpåse.
Obandad, låg stränghöjd och en bra player.

4000:-

Ural 510L

Tänk 70-tal, Sovjetunionen – kalla krigets kallaste dagar. Man byggde atomubåtar, MiG-plan, satelliter, stridsvagnar, fula bilar – men även elgitarrer och elbasar. Det fanns flera fabriker, Ural är den mest kända och de tillverkade enorma mängder men inget exporterades.
Väldigt annorlunda bas med udda lösningar men den är faktiskt riktigt bra. Ombandad, nya strängar och allmänt fixad.
Supersnygg gigbag i mörkröd läderimitation – med Urallogga!
För dig som vill ha en udda men gig worthy bas.

4900:-

Burny Les Paul, ex-John Norum

Tillverkad 2000 i Korea. Har tillhört John Norum som bl.a. använde den på en inspelning i Polarstudion – jag köpte den av honom vid det tillfället. Signerad på baksidan av huvudet. Förresten, han poserar men sin Flying V som är signerad av Michael Schenker.

6000:-