Sålda

Gibson Les Paul Custom 2002

Micksargar, rattar, omkopplarbricka, omkopplarknopp och axelbandshållare byta men original medföljer, plektrumskydd borttaget men medföljer. Översadel bytt till grafit. Svart originalcase.

Levin Deluxe 1943

Levins top-of-the linemodell och dessutom den Django Reinhardt figurerade med när han var i USA och spelade med Duke Ellington. Det är svårt att hitta gamla Levin i bra skick och denna är inget undantag. Den goda nyheten först: den har genomgått en neck reset så stränghöjden är bra (alla gamla Levin har genomgått en neck reset och eller behöver det). Alltså finns det förutsättningar för att den fungerar som player och då en väldigt unik sådan.
Senaste ägaren har ägt den i 20 år och då var den i samma skick som nu – det är rimligt att anta att den varit en riktigt arbetshäst innan dess.
Äldre lagningar av skador i sarg, botten och på halshälen, samtliga strukturellt hållbara. Locket är intakt och utan sprickor. Halsen är rak, visst slitage på banden, en liten del av ett pärlemorinlägg på huvudet saknas, delar av kantlister på halsen saknas. Originalplektrumskydd saknas (som vanligt) och ett nytt i tortoise (plast) har tillverkats, dock är det inte helt autentiskt. En Schallermick, troligen från 70-talet har monterats, den skämmer men vi har valt att låta den sitta kvar för att kunna prova gitarren inkopplad. På greppbrädans läpp finns hål efter tidigare mickinstallationer, antagligen två tidigare. Inget hål för utgångsjack borrat i sargen.
Sammanfattningsvis – en unik modell med potential att bli en fantastisk player; det man bör göra för att få den spelbar är förslagsvis att banda om den och byta micken – den låter bra men passar väldigt dåligt estetiskt sett. Den stora fördelen är att det inte finns några stora strukturella problem och inga sprickor i locket.

Bjärton 12-strängad, ex-Roffe Wikström

Har tillhört Roffe Wikström. OBS! Detta är ett renoveringsobjekt: den behöver en neck reset samt lite annat småfix. Givetvis kan vi ombesörja detta. Diverse dings och cracks.

Uppdatering: gitarren genomgick en massiv renovering hos oss efter vi sålt den: neck reset, ombandning och omlimning av stallet. Läs om det på bloggen.

Schecter Damien 7

Sjusträngad, EMG HZ, Tune-o-Matic. Mycket bra skick. Gigbag.

Woodland parlour

Lock i gran, botten och sargar i mahogny. 24″ mensur, nyligen bandslipad, ny översadel och ny stallsadel i ben. Tillverkad av japanska Hosco och säljs numera som Simon & Patrick.

Crown Les Paul-kopia, 70-tal

Stall och stränghållare bytta till Gotoh. Diverse dings och mindre skador. Spelar och låter bra! Utan case.

Woodo bandlös

Fender Performance 1000

100 rena watt, två kanaler varav en med två distinställningar som inte låter illa men inte heller fantastiskt. Solid state men ett rör i försteget, fjäderreverb, effektloop, fotomkopplare och ett Jensen 12″-element. Potentiometrar rengjorda med isopropanol.
En av de bättre transistorstärkarna i denna klass jag stött på.

Furch Millenium D20-CM12

Fantastisk 12:a från tjeckiska Furch – låter väldigt bra, löjligt låg stränghöjd utan rassel. Tillverkad 2015, sparsamt spelad och i nyskick. Inkl. gigbag.